Get Adobe Flash player

 

Címlap Tudod-e?

postheadericon Tudod-e?

 

Az  Égigérő

egy olvasásnépszerűsítő és oktatási intézmények könyvtárfejlesztését támogató program,

ahol nemcsak a jó gyermek- és ifjúsági könyveket találják meg a szülők és a pedagógusok,

de segítséget is kapnak az olvasóvá neveléshez..

 

A program honlapján (http://www.egigerokonyvek.hu) egyrészt a gyermekirodalommal foglalkozó portálok cikkeit olvashatjátok (?Neveljünk olvasókat!? ). Másrészt szülőknek szóló könyvajánlók, pedagógusoknak módszertan, különböző interjúk (szerzőkkel, illusztrátorokkal), konferenciabeszámolók kaptak még helyet. A honlap másik fontos része a webáruház, ahol mára több ezer gyermek- és ifjúsági könyvből, gyermeknevelési és pedagógiai szakkönyvből válogathatnak a látogatók.

Az ?Égigérő? a gyerekkönyv-kereskedelem egy új, alternatív módját hozta létre, melynek során vásárlóik- a könyvre költött pénzösszegek jelentős részével-, a gyermekeket oktató, nevelő intézményeket támogathatják. A ?Támogató vásárlás? során az interneten rendelők bejelölhetnek egyet az oldalukon regisztrált intézmények közül; akinek az  elköltött összeg 10%-át az Égigérő felajánlja.  A támogatás könyvtárfejlesztésre és olvasásnépszerűsítő programok szervezésére használható fel.

Kérjük, vásárlásaikkal támogassák Tündérkönyvtárunkat!

"Kereskedelmi rendszerünk különlegessége, hogy közvetlenül a minőségi gyermek- és ifjúsági irodalommal foglalkozó kiadókkal dolgozunk együtt, kihagyva a nagykereskedéseket. Ez kettős célt szolgál. Így nagyobb szabadságunk van az árképzésben, hiszen a nagykereskedésekhez képest nagyságrendekkel olcsóbban jutunk a könyvekhez. Másrészt a kiadókkal közvetlen kapcsolat alakul ki a folyamatos párbeszédnek köszönhetően, ami a szakmai munkánkat segíti. Nálunk észrevehetők olyan könyvek, amelyek máshol nem, mert egy nagyobb üzletben felkerülnek a legfelső polcra, vagy esetleg fel sem kerülnek. Ennek legtöbbször az az oka, hogy hosszasan kellene magyarázni a vevőnek, mit tud az adott kiadvány. Erre nincs kapacitás egy plázában, ahol eleve elvesznek a kisebb kiadók gyerekkönyvei és velük együtt a vevők is."

 

 

Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum

Gyermekkönyvtár

4150 Püspökladány,
Bajcsy-Zs. u. 2/2.
54 / 450 649
tunderkonyvtar@gmail.com