Get Adobe Flash player

 

Címlap

postheadericon Kazinczy verseny

2014. február 12-én délelőtt a Szép magyar beszéd városi, városkörnyéki versenyére érkezett gyermekkönyvtárunkba az a 20 diák, aki ezen a napon bizonyíthatta biztos szövegértő tudását, szép kiejtését. Izgalmakkal tele, de vidáman telt a délelőtt. A háromtagú zsűri Dr. Cs. Tóth János, Lengyelné Tóth Mária és Tódor Györgyné értékelését követően megszületett a helyezések sorrendje. E szerint a 7-8. korosztályban I. helyezést ért el és a regionális döntőn képviseli iskoláját Oláh Edit a Petritelepi Általános Iskola Tagintézmény tanulója, második helyezett Rácz Vivien a Karacs F. Gimnázium tanulója, harmadik helyen végzett Berecz Janka a Petőfi S. Általános Iskola Tagintézmény tanulója. 5-6. korosztályban elért helyezések: I. Kovács Mónika (Sári G. Ált. Isk. és AMI, Kaba), II. Bodó Anna (Jókai M. Ált. Isk. és AMI, Sárrétudvari), III. Nagy Anna Flóra (Kálvin Téri Ált. Isk. Tagint.) Valamennyi résztvevőnek gratulálunk!

 

postheadericon "Mi micsoda világa" vetélkedő

2014. február 5-én gyermekkönyvtárunk olvasótermében gyűlt össze az a nyolc lelkes csapat, aki  a Mi micsoda könyvsorozat kiemelt 3 kötetéből készült fel a műveltségi vetélkedőre.  Keresztrejtvény, képdominó, igaz-hamis állítások, verselő, képkirakó, totó, szóbogozó is szerepelt a feladatok között, melyek hol nehezebbnek, hol könnyebbnek bizonyultak a 3 fős csapatok számára. A helyi általános iskolák felső tagozatos diákjai közül a képen szereplő Vadvirágok csapat (Kálvin Téri Tagintézmény) vette leginkább az akadályokat, s az első helyen végzett. Második helyet ért el a Farka-sok csapat (Kálvin Téri Tagintézmény), a dobogó harmadik fokára álltak a Kenguruk (Erőss L. Református Általános Iskola és AMI). Valamennyi csapat számára a helyezéseknek megfelelően értékes könyvjutalmat adhatott át a 3 tagú zsűri. A feladatokat összeállította és a versenyt vezette Andrási Istvánné gyermekkönyvtáros.

 

postheadericon Őszi gyermekkönyv Napok Barcza Katával

2013. november 11-15. között rendezzük meg gyermekkönyvtárunkban az Őszi Gyermekkönyv Napokat. Rendezvénysorozatunk keretében elsőként Barcza Kata látogatott el hozzánk és tartott felolvasást A kapu című, minden időpontban és életkorban aktuális gyermekregényéből. Reméljük, a beszélgetések nyomán mindenki megtalálja majd a saját diófáját, melyre fel tud majd kapaszkodni, illetve a saját kapuját, melyen átlépve megtalálja önmagát!

 

postheadericon Hetedhét ország

Babás foglalkozásaink következő rendezvényeként gyermekkönyv-ajánlóra került sor 2013. október 24-én. Vendégünk, Czakó Réka (Égigérő Könyvek, Szeged) segítségével próbáltunk utat mutatni a szülőknek a gyermekkönyvek útvesztőjében. Könyvillatú, belelapozgató délelőttünk babáknak és anyukáknak egyaránt emlékezetes perceket szerzett.

 

2013. október 17-i  Pöttöm játszóházunk apraja- nagyja vidáman töltötte együtt a délelőttöt. Várunk Titeket is következő rendezvényünkön (2013. október 31.)!

 
További cikkeink...

Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum

Gyermekkönyvtár

4150 Püspökladány,
Bajcsy-Zs. u. 2/2.
54 / 450 649
tunderkonyvtar@gmail.com