Get Adobe Flash player

 

Címlap

postheadericon Majális

Könyvtárunk május elsején különféle játékokkal várta az érdeklődőket. Miközben játszottunk, készült a finom étel is, melyet a zsűri a III. helyezettként értékelt. Köszönjük! :)

 

postheadericon Szevasz Tavasz! 2014.

2014. április 5-én délután könyvtárunk is várta az érdeklődőket a Főtéren. A kisebbek gyümölcs és zöldség-szobrászkodhattak, memóriajátékkal játszhattak, színezhettek. A felnőtteket egy keresztrejtvény várta.

Vidáman telt a délután, melyben  az egészség kapott főszerepet.

 

postheadericon Pályázat

Tündérolvasók elnevezésű regionális szövegértő versenyünkre 109 csapat nevezett be. A két levelezős fordulót követően egy szóbeli döntőre hívtuk azt a nyolc csapatot, akik a legtöbb pontot érték el. Tündérboszorkányos és zsiráfos küzdelmek után kialakult a végső sorrend, mely szerint az első helyen végzett a képen látható Mágusok csapat Balmazújvárosból. Debrecenből és Szolnokról követték őket a további helyezettek.

Minden kedves résztvevőnknek gratulálunk,

találkozzunk jövőre is!

Első forduló eredményei

Második forduló eredményei

 

postheadericon Kazinczy verseny

2014. február 12-én délelőtt a Szép magyar beszéd városi, városkörnyéki versenyére érkezett gyermekkönyvtárunkba az a 20 diák, aki ezen a napon bizonyíthatta biztos szövegértő tudását, szép kiejtését. Izgalmakkal tele, de vidáman telt a délelőtt. A háromtagú zsűri Dr. Cs. Tóth János, Lengyelné Tóth Mária és Tódor Györgyné értékelését követően megszületett a helyezések sorrendje. E szerint a 7-8. korosztályban I. helyezést ért el és a regionális döntőn képviseli iskoláját Oláh Edit a Petritelepi Általános Iskola Tagintézmény tanulója, második helyezett Rácz Vivien a Karacs F. Gimnázium tanulója, harmadik helyen végzett Berecz Janka a Petőfi S. Általános Iskola Tagintézmény tanulója. 5-6. korosztályban elért helyezések: I. Kovács Mónika (Sári G. Ált. Isk. és AMI, Kaba), II. Bodó Anna (Jókai M. Ált. Isk. és AMI, Sárrétudvari), III. Nagy Anna Flóra (Kálvin Téri Ált. Isk. Tagint.) Valamennyi résztvevőnek gratulálunk!

 

postheadericon "Mi micsoda világa" vetélkedő

2014. február 5-én gyermekkönyvtárunk olvasótermében gyűlt össze az a nyolc lelkes csapat, aki  a Mi micsoda könyvsorozat kiemelt 3 kötetéből készült fel a műveltségi vetélkedőre.  Keresztrejtvény, képdominó, igaz-hamis állítások, verselő, képkirakó, totó, szóbogozó is szerepelt a feladatok között, melyek hol nehezebbnek, hol könnyebbnek bizonyultak a 3 fős csapatok számára. A helyi általános iskolák felső tagozatos diákjai közül a képen szereplő Vadvirágok csapat (Kálvin Téri Tagintézmény) vette leginkább az akadályokat, s az első helyen végzett. Második helyet ért el a Farka-sok csapat (Kálvin Téri Tagintézmény), a dobogó harmadik fokára álltak a Kenguruk (Erőss L. Református Általános Iskola és AMI). Valamennyi csapat számára a helyezéseknek megfelelően értékes könyvjutalmat adhatott át a 3 tagú zsűri. A feladatokat összeállította és a versenyt vezette Andrási Istvánné gyermekkönyvtáros.

 
További cikkeink...

Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum

Gyermekkönyvtár

4150 Püspökladány,
Bajcsy-Zs. u. 2/2.
54 / 450 649
tunderkonyvtar@gmail.com